Anmeldelse af “Villa America” af Liza Klaussmann

ItemImage.aspx

Titel: Villa America

Forfatter: Liza Klaussmann

Forlag: Politikens Forlag

Udgivet: 14. Januar 2016

hearts-icon-64hearts-icon-64hearts-icon-64hearts-icon-64hearts-icon-6400609-100


”Villa America” er underholdende læsning, der giver et interessant indblik i kunstnermiljøet, som det så ud i starten af 1900-tallet. 

Scott og Zelda Fitzgerald, Pablo Picasso, Cole og Linda Porter, Ernest Hemmingway – de er alle sammen gæster hos Gerald og Sara Murphy i Villa America ved den franske riviera. Men da vennerne skilles må Gerald og Sara indse, at intet længere vil være, som det var i Villa America.
”Villa America” er fiktion, men er baseret på den virkelige historie om Murphy-parret.

Gerald og Sara Murphy er omdrejningspunktet for historien, men vi præsenteres for mange forskellige personer, og selvom det kan være svært at holde styr på de forskellige karakterer, så er de mange personligheder og vekslen imellem dem med til at tegne et billede af en speciel og excentrisk vennekreds. Forfatterens skrivestil gør det nemt at leve sig ind i historien, og man kan næsten fornemme stemningen til de forskellige middagsselskaber og fester.

Jeg har et ambivalent forhold til fiktive historier, der er bygget op omkring virkelige personer og hændelser, for hvad er virkelighed og hvad er fantasi? Men sidst i bogen redegør forfatteren for, hvad der er virkelighed, og hvad der er fiktion, ligesom hun præsenterer det materiale, der danner grundlag for bogen.

”Villa America” kan købes hos de fleste boghandlere.


 

Comments are closed.