Anmeldelse af “Simple living” af Nadia Plesner

ItemImage.aspx

 Titel: Simple living

Forfatter: Nadia Plesner

Forlag: Lindhardt og Ringhof

Udgivet: 13. maj 2015

hearts-icon-64hearts-icon-64hearts-icon-64hearts-icon-64hearts-icon-6400609-100


“Simple living” er historien om en ung, dansk, kunststuderende, der tegnede en tegning af en lille, afrikansk dreng med designertaske og chihuahua, for at skabe opmærksomhed omkring folkemordene i Darfur. Men tegningen resulterede i en opslidende kamp med modegiganten Louis Vuitton. For hvornår er der tale om kunstnerisk frihed, og hvornår er der tale om plagiat?

Jeg havde egentlig forestillet mig, at bogen primært handlede om situationen med Louis Vuitton, men det er kun en del af historien. For Nadia Plesner fortæller både om tiden før og efter kampen med modegiganten. Men hun sætter også fokus på de barske realiteter i Darfur, uden dog at gøre bogen til en nødhjælpskampagne, der har til formål at erhverve donationer. Det er tydeligt, at Nadia Plesner brænder for at gøre en forskel i Darfur, hvilket både er inspirerende og tankevækkende, men hun stiller ingen krav til, at man som læser skal gøre det samme. Kritikken er derimod rettet imod politikerne og medierne.

“Simple living” har lært mig, at man skal kæmpe for det man tror på og ikke give op, selvom det kan være hårdt. For pludselig støder man på én, der kan åbne nye døre. Vi lader os ofte påvirke af behovet for tryghed og frygten for det ukendte, men hvor intet vover – intet vinder.
Efter at have læst “Simple living” er jeg både blevet klogere på kunstverden, situationen i Darfur og den verden, der er en del af Louis Vuitton – tre meget forskellige verdner.
Nadia Plesner’s historie har også påvirket, hvordan jeg ser mit eget liv, og jeg føler mig 
motiveret til at tage nogle chancer og arbejde aktivt mod nogle af de ting, jeg gerne vil opnå.

“Simple living” er letlæselig, spændende og inspirerende læsning, som jeg varmt kan anbefale. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *