Anmeldelse af “Pigen uden navn” af Christina Baker Kline

ItemImage.aspx

Titel: Pigen uden navn

 Forfatter: Christina Baker Kline

Forlag: Gads Forlag

Udgivet: 27. Januar 2016

hearts-icon-64hearts-icon-64hearts-icon-64hearts-icon-64hearts-icon-6400609-100


“Pigen uden navn” bygger på historien om de 200.000 forældreløse børn, der imellem 1854 – 1929 blev fragtet gennem USA i såkaldte orphan trains med det formål at finde dem en ny familie – men ikke alle børn var lige heldige. Spædbørn og drenge, der kunne arbejde blev valgt først, hvorimod store piger var mindre attraktive. 

Plejebarnet Molly bliver efter et tyveri fra det lokale bibliotek idømt samfundstjeneste, hvor hun skal hjælpe den 90 årige Vivian med at rydde op på hendes loft. 
Vivian var et ”togbarn” og både Vivian og Molly ved, hvordan det er at savne et hjem, hvor man hører til.

Historien har flere ligheder med “Anne fra Grønnebakken” der første gang udkom i 1908, (og forfatteren bruger da også selv bogen om Anne i historien). Historien om Vivian og Molly er dog knap så rosenrød, som historien om Anne, og som læser får man virkelig en forståelse for den ensomhed, som de forældreløse børn må have oplevet i en verden, hvor ingen passede på dem.  

“Pigen uden navn” er en rigtig god bog, og jeg kan godt forstå, at den er blevet populær. Bogen lå på New York Times bestsellerliste i mere end 90 uger og har solgt 2 millioner eksemplarer i USA.

Comments are closed.