Enthalten mehr oder weniger große Mengen des eigentlichen Wirkstoffes https://fabry-berlin.de/finpecia-generika.html, hält den blutdruck auf einem normalen niveau und zugleich wird der blutdurchfluss im unterleib vermehrt.

Q & A med Lucinda Riley

PR Photo 2015

Af Charlotte Weisenfeld
Billedet af Lucinda Riley er pressemateriale tilsendt af forfatteren.

Kort om Lucinda Riley
Bestseller forfatter Lucinda Riley har skrevet bøger som “Orkideens hemmelighed”, “Pigen på klippen”, “Midnatsrosen” og “Pigen fra Napoli”. Hendes bøger er oversat til 28 sprog og udgivet i 38 lande.

Lucinda bor i det nordlige Norfolk i England og i Sydfrankrig med sin mand og fire børn.

1. Du udgav din første bog, da du var 24 under navnet Lucinda Edmonds hos forlaget Simon and Schuster. Jeg har læst, at din karierre har haft sine  op- og nedture. Efter dine første udgivelser, gik der næsten 10 år før der igen var nogen, der ville udgive dine bøger. Du havde endda en kontrakt, der endte med at blive annulleret. Hvad skete der?
I 1998 skiftede jeg til forlaget Pan Macmillan med en aftale på to udgivelser og udgav bogen “Seeing double”, der handlede om medlemmer af det engelske kongehus tilbage i 1999. På det tidspunkt gennemgik Pan Macmillan en såkaldt omstrukturering, og det var ikke det mest hensigtsmæssige tidspunkt for dem at udgive bøger på. Derudover var man af den opfattelse, at dele af regeringen ikke ønskede bogen blev udgivet. Bogen klarede sig godt i Irland, men forsvandt på mystisk vis i England. Vi finder nok aldrig ud af, hvor den forsvandt hen!

2. Var det derfor, du besluttede dig for at holde en pause og i stedet gå derhjemme med dine børn?
Det var i hvert fald en af grundende – jeg skrev både på en bog og fik samtidig et barn om året, så jeg blev nødt til at vælge noget fra. I 2006 skrev jeg bogen “Helenas secret”, der i høj grad er baseret på min egen familie. Den bliver faktisk udgivet næste år af…. Pan Macmillan.

3. Hvordan kan det være, at du ikke opgav karrieren som forfatter i løbet af de 10 år?
Jeg bliver nødt til at skrive alle de historier, der kommer til mig. Jeg elsker det. Det er en form for terapi.

4. Hvad er det bedste ved at være forfatter?
Efter det jeg tidligere har været igennem, så værdsætter jeg alt det der sker nu. Jeg arbejder 24/7, og det er en kæmpe tilfredsstillelse at føre historierne fra mit hoved og ned på papir, for så at se dem blive udgivet rundt om i verden. Selv hvis jeg bliver rig, vil jeg altid skrive. Penge har aldrig været min motivationsfaktor, og sådan tror jeg, det er for mange med succes.
Jeg har rejst meget i forbindelse med mit arbejde og har set dele af verden, som jeg sandsynligvis aldrig havde set ellers. Nogle af disse rejser har så givet mig inspiration til nye bøger, og jeg har fået nogle fantastiske venskaber!
Jeg ville ikke trives på et kontor med faste arbejdstider. Jeg har det bedst med at være i bevægelse og arbejde, når det passer mig. Jeg skriver som regel om morgen, om aften og i løbet af weekenden, hvilket betyder, at jeg bliver nødt til at være striks overfor mig selv, men jeg er i det mindste min egen chef.

5. Hvad er det sværeste ved at være forfatter?
Jeg elsker det jeg laver og nyder at besøge nye lande, når jeg laver research. Jeg elsker at møde mine læsere, når jeg er på internationale bogturneer. Men det er svært for mig at være så meget væk fra mine børn.

6. Hvilken oplevelse skiller sig ud i din tid som forfatter?
Lige siden jeg skrev “Orkideens hemmelighed”, har det være en fantastisk rejse – både bogstavelig talt og metaforisk. Jeg tror ikke, at jeg kan fremhæve en speciel begivenhed som noget særligt. Jeg er altid overvældet over de mange dejlige beskeder, jeg får fra læsere i hele verden. Jeg havde aldrig forventet at få så fantastiske reaktioner på mine bøger, og jeg føler mig meget ydmyg.

7. Hvordan finder du inspiration til dine historier?
Det er altid steder, der i første omgang giver mig inspiration til nye historier. Sådan har det været med alle mine bøger.

8. Jeg har læst alle dine bøger, og der er en ting der slår mig. De handler alle sammen om død og sorg, hvordan kan det være?
Jeg tror, det er fordi, at alle kan relatere til følelsen af tab og sorg – og fordi, at mine historier altid dækker en periode på omkring 100 år.

9. Har du en yndlings karakter fra dine bøger?
Jeg elsker alle mine karakterer. Det føles næsten som, de er mine venner. Men hvis jeg skulle vælge én, så ville jeg vælge Anahita fra “Midnatsrosen”. Hun er så mild, loyal og klog. Jeg kan også godt lide Aurora fra “Pigen på klippen”. På nogle områder minder hun om mig.

10. Du er i gang med at skrive serien “The Seven Sisters”, hvoraf de første to bøger udkommer på dansk i 2016 og 2017. Er der andre projekter, vi kan se frem til?
Ja. Mit danske forlag er ved at oversætte “The Angle Tree”, der udkom i England den 19. november. Den er oprindeligt skrevet for ca. 20 år siden, da jeg skrev under navnet Lucinda Edmonds. Men jeg brugte en stor del af sidste år på at genskrive den. Den udkommer på dansk i foråret. Derudover er jeg er næsten færdig med at skrive den tredje bog i “The Seven Sisters” serien. Den hedder “The Shadow Sister” og handler om den tredje søster – Star.

 

Comments are closed.