Anmeldelse af “Skulptøren” af Heidi S. Rosenqvist

ItemImage-1.aspx

Titel: Skulptøren

 Forfatter: Heidi S. Rosenqvist

Forlag: Forlaget Rosenqvist

Udgivet 23. oktober 2015

hearts-icon-64hearts-icon-64hearts-icon-64hearts-icon-6400609-10000609-100


Da 43 årige Susan bliver ramt af en krise, søger hun hjælp hos den populære og kendte psykolog Michael. Susan er letpåvirkelig, og hendes nærmeste må hjælpeløst se til, da hun trækker sig væk fra dem.
“Skulptøren” handler om den skade en psykopat kan forvolde på et andet menneske, hvis han får frit spil. Det er en historie om had, kontrol, besættelse, smerte og erotik.

En thriller bør, efter min mening, være uhyggelig og spille på det psykologiske. Selve historien i “Skulptøren” er ikke uhyggelig, men den tegner et uhyggeligt billede af, hvordan mennesker kan ødelægge hinanden – enten bevist eller ubevist.

Jeg skulle lidt ind i bogen, før den rigtigt fangede mig, men handlingen er spændende med enkelte overraskelser, og det er svært at gennemskue, hvordan historien udvikler sig, hvilket får én til at læse videre. 

Debutforfatter Heidi S. Rosenqvist har siden 1997 praktiseret som erhvervspsykolog og har både private klienter og virksomhedskunder. “Skulptøren” bygger på faglig indsigt i den psykopatiske psykologi, men er ren fiktion. At Heidi har flere års erfaringer som psykolog, gør kun historien endnu mere interessant og troværdig. “Skulptøren” er en velskrevet og spændende bog skrevet af en kompetent forfatter.

Comments are closed.