Anmeldelse af “Løvetæmmeren” af Camilla Läckberg

ItemImage-1.aspx

Titel: Løvetæmmeren

Forfatter: Camilla Läckberg

Oversætter: Louise Ardenfelt Ravnhild

Forlag: People’s Press

Udgivet: 20. marts 2015

hearts-icon-64hearts-icon-64hearts-icon-64hearts-icon-6400609-10000609-100


Hestepigen Victoria har været forsvundet i fire måneder, da hun pludselig dukker op. Det er tydeligt, at hun er blevet mishandlet, og Patrick sætter alt ind på at finde det sted, hvor hun er blevet holdt fanget. Men Victoria er ikke den eneste pige, der er forsvundet, og de forsvundne piger har en ting til fælles.
Sideløbende med Patricks efterforskning er Erica ved
 at skrive en bog om Laila Kowalska. Laila er idømt en forvaringsdom på retspsykiatrisk anstalt efter, at hun brutalt myrdede sin mand Vladek. Erica får i løbet af sine besøg på anstalten et indblik i et liv med vold og evig frygt. Men hvad er det Laila skjuler?

“Løvetæmmeren” niende selvstændige bind i serien om Erica Falck og hendes mand politimanden Patrick Hedström.

Ligesom i de tidligere bøger foretager Erica sin egen efterforskning af Victorias forsvinden, hvilket endnu en gang bringer hende i fare – Et efterhånden velkendt scenarie, der begynder at blive lidt forudsigeligt. Så efter ni bøger savner jeg lidt kreativitet og fornyelse i opbygningen af Läckbergs historier. Men selvom opbygningen minder om de forrige, så formår Läckberg stadig at skrive historier, der både fanger og overrasker. 

Fordelen ved bogserier er, at man får mulighed for at fordybe sig i karakterne og deres individuelle historier i langt højere grad end i enkeltstående bøger, og jeg glæder mig til høre mere om Erica, Patrick og alle de andre karakterer fra Fjällbacka. Forhåbentlig går der ikke alt for længe, inden vi igen hører fra Camilla Läckberg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *