Enthalten mehr oder weniger große Mengen des eigentlichen Wirkstoffes https://fabry-berlin.de/finpecia-generika.html, hält den blutdruck auf einem normalen niveau und zugleich wird der blutdurchfluss im unterleib vermehrt.

Anmeldelse af “Kastanjemanden” af Søren Sveistrup

Titel: Kastanjemanden

Forfatter: Søren Sveistrup

Forlag: Politikens Forlag

Udgivet: 6. juni 2018

Antal sider: 528

Vejl. pris: 300 kr.

hearts-icon-64hearts-icon-64hearts-icon-64hearts-icon-64hearts-icon-64hearts-icon-64

En ung kvinde bliver fundet dræbt på en legeplads. Hendes hånd er skåret af og ved hendes lig hænger en lille kastanjemand.
Efterforsker Naia Thulin sættes på sagen sammen med Mark Hess, der netop er blevet smidt hjem fra Europols hovedkvarter i Haag.
Det viser sig hurtigt, at kastanjemanden bærer på et mystisk spor fra socialminister Rosa Hartungs datter, der blev slået ihjel året før. Da flere lig og kastanjemænd dukker op, tyder noget på, at sagen om ministerens datter og de myrdede kvinder må være forbundne. Men hvordan?

“Kastanjemanden” er skrevet af manuskriptforfatter Søren Sveistrup, der blandt andet står bag tv-serien “Forbrydelsen”.

Der er ikke så meget at diskutere. Hvis man er til krimier, skal man læse “Kastanjemanden”!
Jeg er imponeret over Sveistrups kreativitet, overblik og sans for detaljer, især når man tænker på, hvor meget der er at holde styr på i historien. Der er ingen tvivl om, at “Kastanjemanden” er skrevet af en virkelig dygtig forfatter, der kan sit håndværk.

“Kastanjemanden” har flere ligheder med “Forbrydelsen”, både i stil, opbygning og valg af emner. Selv navnet Rosa går igen.
Efter et afsnit af “Forbrydelsen”, var der altid utrolig længe til næste søndag og næste afsnit. Især på grund af de cliffhangere afsnittene altid sluttede med. Men selvom man ikke behøver vente en hel uge på en afklaring, når man læser “Kastanjemanden”, så kan Sveistrup altså også her noget med cliffhangere, som jeg ikke tidligere har set i en bog. Han kan virkelig holde læseren fanget.

En anden ting Sveistrup mestrer er overraskelser. Ligesom i “Forbrydelsen” indeholder “Kastanjemanden” flere overraskelser, og det er umuligt at gætte hvem morderen er. Når jeg blev nødt til at lægge bogen fra mig, glædede jeg mig oprigtigt til, jeg kunne læse videre igen. Fuldstændig ligesom jeg dengang glædede mig til næste afsnit af “Forbrydelsen”, – for jeg var nødt til at vide, hvem morderen var.

Søren Sveisturp kan virkelige skrive nogle spændende historier af en helt særlig kvalitet.

“Kastanjemanden” er et anmeldereksemplar tilsendt af forlaget.
Billedet er pressemateriale fra forlaget.

Comments are closed.