Anmeldelse af en “En mørkere Himmel” af Mari Jungstedt og Ruben Eliassen

ItemImage.aspx

Titel: En mørkere himmel

 Forfatter: Mari Jungstedt og Ruben Eliassen

Forlag: Peoples Press

Udgivet: 15. januar 2016

hearts-icon-64hearts-icon-64hearts-icon-64hearts-icon-6400609-10000609-100


Mari Jungstedt har sammen med den norske forfatter Ruben Eliassen skrevet “En mørkere himmel”, der er første bind i en ny krimiserie. Serien foregår på De Kanariske Øer og handler om den svenske journalist Sara, der arbejder på øen og den tidligere politibetjent Kristian, som er ansat ved det svensk-norske konsulat i Las Palmas. 

Ved daggry lægger en lille fiskerbåd til ved fiskerlejet i Arguineguín på det sydlige Gran Canaria. En af fiskerne får øje på en død kvinde ved Den norske sømandskirke. Kvinden er skandinavisk, og måden hun ligger på får næsten hendes død til at ligne et kunstværk. Sara og Kristian beskæftiger sig begge med mordet som en del af deres arbejde, men de begynder hurtigt deres egen efterforskning af sagen.

“En mørkere Himmel” er en god krimi, der er svær at lægge fra sig. Kapitlerne er korte og der veksles mellem flere forskellige karakterer, så historien er nuanceret og hele tiden forbliver spændende.
Mari Jungstedt er god til at skabe interessante karakterer, og man læser ikke kun videre for at følge efterforskningen, men også for at blive klogere på Sara og Kristians historier.

Både skrivestilen, personskildringerne og historiens opbygning minder meget om Mari Jungstedts Gotland-serie, så hvis du kan lide Jungstedts krimier om politiinspektør Anders Knutas, kollegaen Karin Jacobsson og journalisten Johan Berg, så vil du også kunne lide “En mørkere himmel”.

Comments are closed.