Anmeldelse af “Du går ikke alene” af Mari Jungstedt

Du går ikke alene

Titel: Du går ikke alene

Forfatter: Mari Jungstedt

Forlag: People´s Press

Udgivet: 1. juli 2016

Antal sider: 243

hearts-icon-64hearts-icon-64hearts-icon-64hearts-icon-6400609-10000609-100

En toårig pige forsvinder pludselig fra en frisørsalon i Visby. To uger efter forsvinder endnu en lille pige fra et marked, og to hundeluftere finder liget af en kvinde i et sumpområde. Karin Jacobsson leder efterforskningen med hjælp fra Anders Knutas, der er deltidssygemeldt efter skilsmissen fra Line. På kort tid skal politiet både opspore en morder og en kidnapper. Men er der en sammenhæng mellem de tre forbrydelser?

“Du går ikke alene” er den 11. fritstående krimi i serien om Anders Knutas og kollegaen Karin Jacobsson fra Visby Politi.

Jeg har læst samtlige bøger om politiet i Visby og har glædet mig til at læse ”Du går ikke alene”. I starten synes jeg, at det var gode krimier, men med årene og det stigende antal bøger, så er krimiplottet blevet svagere, og nu læser jeg hovedsagligt bøgerne for at følge karakterernes personlige historier.

Historierne om Anders Knutas og Karin Jacobsson lever helt op til forventningerne, men det virker som om, at Mari Jungstedt har haft mere fokus på skrive videre på Anders og Karins historie og knap så meget fokus på at skrive en god krimi. Historien bliver aldrig rigtig spændende, plottet er en smule tyndt, og efterforskningen af de tre forbrydelser bliver forholdsvis hurtigt og nemt afviklet, hvilket er ærgerligt, da bogen trods alt er karakteriseret som værende en krimi.

”Du går ikke alene” får fire ud af seks hjerter, men det skyldes primært karakterne og deres historier. Hvis jeg fremover skal læse Mari Jungstedts krimier, skal de have et stærkere og mere spændende plot.

Comments are closed.