Anmeldelse af “Vegetar” af Ditte Ingemann

500x0

Titel: Vegetar

Forfatter: Ditte Ingemann

Forlag: Politikens Forlag

Udgivet: 1. september 2016

Antal sider: 296

Vejl. pris: 300,00 kr.

hearts-icon-64hearts-icon-64hearts-icon-64hearts-icon-64hearts-icon-6400609-100

I ”Vegetar” finder du over 140 opskrifter på alt fra morgenmad og snacks til mættende hovedretter, salater og søde sager. Bogen kan enten bruges, hvis du ønsker at lægge kødet på hylden, hvis du som vegetar har brug for ny inspiration eller, hvis du har brug for gode råd og ideer til kødfrie dage.

Jeg er ikke vegetar, og jeg har aldrig været særlig vild med grønsager – de siger mig ikke noget. Jeg vil meget hellere have en pizza eller en god bøf. Men selvom jeg ikke er pjattet med grønsager, må jeg indrømme, at “Vegetar” er en super lækker kogebog fuld af forskelligartede, velsmagende og nemme opskrifter.
“Vegetar” bliver uden tvivl en af de kogebøger, jeg kommer til at bruge igen og igen. Jeg har endda fået lyst til at lave minimum en kødfri dag om ugen efter, at jeg har prøvet Ditte Ingemanns opskrifter.

Min yndlingsret er indtil videre rodfrugt-wraps med linsedeller og yoghurtdressing – mums! (se opskriften længere nede) Men opskrifterne på superfoodsalat og granola er også ret populære hjemme hos mig. Jeg har lavet granolaen et par gange og blev sidste gang bedt om at lave dobbelt portion, for ellers slipper den simpelhen for hurtigt op. Det er den lækreste og nemmeste granola, jeg indtil videre har prøvet, og så tager den kun ca 15 min. at lave. I den nærmeste fremtid står der supersund chiagrød, selleribøf med pastinakfritter, rødbedebøffer og raw brownies med chokolade og nougat på menuen.

Den eneste grund til at “Vegetar” “kun” får fem ud af seks hjerter er fordi, jeg har haft lidt problemer med enkelte af opskrifterne. F.eks. blev opskriften på peanutsuppe med krudt i meget tyk på trods af, at jeg hældte en del ekstra vand i, og det søde bananbrød hævede ikke helt nok til at ligne billedet i bogen. Det ændrer dog ikke ved, at opskrifterne alligevel var rigtig lækre.

Her får du opskriften på rodfrugt-wraps med linsedeller & yogurtdressing til 2 personer.

img_1458

Wraps:
300 g gulerod
1 fed hvidløg
2 æg
1 dl vand
2 spsk loppefrøskaller
1 tsk tørret oregano
1 nip salt

Linsedeller:
125 g røde linser
1 løg
1 spsk tomatpuré
1 tsk spidskommen
1/2 tsk kanel
1 tsk stødt koriander
1 håndfuld bredbladet persille
6-8 spsk havregryn
salt & peber
kokosolie til stegning

Dressing:
2 1/2 dl yogurt naturel
1 spsk lys tahin
1 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
salt & peber

Andet:
fintsnittet rødkål

Skræl gulerødderne og skær dem i små stykker, kom dem i en foodprocessor og blend dem helt fint. Tilsæt hvidløg, æg, vand, loppefrøskaller, oregano og salt og blend igen til massen har konsistens som dej. Smør et stykke bagepapir med en smule olie og bred halvdelen af dejen ud på bagepapiret med en dejskraber, ca. 28 x 26 cm. Bag wrappen i ovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter. Tag bagepladen ud af ovnen og træk forsigtigt papiret af wrappen.

Kog linserne efter anvisningen på pakken i ca. 15-20  minutter. Kom dem i en foodprocessor med de øvrige ingredienser og blend det hele til en sammenhængende fars. Lad farsen hvilke i ca 15-20 minutter (virker den for våd, så tilsæt flere havregryn). Form små deller af farsen, ca 12 stk., og steg dem i olie på en pande, til de er gyldne og sprøde.

Rør yoghurten sammen med tahin, revet hvidløg og finthakket persille og smag dressingen til med salt og peber.

Fordel fintsnittet kål, linsedeller og dressing i hver wrap og rul dem sammen. Server med det samme.

Comments are closed.